S-au afişat rezultatele Evaluării Naţionale. În Buzău opt copii au luat media 10

Marți s-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională, examen susținut de absolvenții claselor a VIII-a pentru admiterea la liceu. Opt dintre cei 3.081 de elevi buzoieni care au susținut examenul au obținut medii de 10. Au fost si elevi care au luat medii sub nota 5, dar și aceștia vor fi repartizați la liceu.

Doi elevi sunt de la Școala nr. 11 și câte unul de la școlile nr. 1, 15, 16 și Hasdeu, plus Școala nr. 1 din Râmnicu Sărat și Liceul Teoretic „Radu Vlădescu” din Pătârlagele.

Cei opt adolescenți buzoieni care au obținut note maxime la limba și literatura română și matematică sunt:

* Bianca Andreea Ciobanu (Liceul Teoretic „Radu Vlădescu”, Pătârlagele)
* Patricia Elena Crăciun (Şcoala nr. 11, Buzău)
* Miriana-Gabriela Dorobanţu (Colegiul Naţional „B. P. Hasdeu)
* Daria Marina Ganea (Şcoala nr. 11, Buzău)
* Daria Elena Nistoroiu (Şcoala nr. 1, Râmnicu Sărat)
* Carla Elena Sava (Şcoala „George Emil Palade”, Buzău)
* Maria Alexandra Sibiescu (Şcoala „Capitan Aviator Mircea T. Bădulescu,” Buzău)
* Andreea Tănase (Şcoala „Ion Creangă”, Buzău)

Un număr de 21 de elevi au avut peste 9.90. La polul opus există și doi elevi care au obținut nota 1, iar 163 au obținut sub media 3. Toți elevii care s-au prezentat la Evaluarea Națională vor fi repartizați la liceu.

După media la nivelul întregii unități de învățământ pe locul 1 în top se află Colegiul Național B.P. Hasdeu, urmat de CN Mihai Eminescu, ambele doar cu câte 30 de elevi, Liceul Pedagogic, Şcoala George Emil Palade, Sc. nr 7 și Șc. nr. 11.

Școlile cu cele mai modeste rezultate sunt Ghergheasa, cu media 3.06, unde au susținut examenul 10 copii, Școala Dr. Ilie Pavel din Râmnicu Sărat, cu media 3.20 (16 copii) și Școala Balta Tocila, cu media 3,46 (4 copii).