Romeo Lungu, deputat PSD de Buzău: „Cei care sunt apți de muncă dar refuză să o facă, nu vor beneficia de ajutorul social!”

„Cei care sunt apți să muncească dar refuză să o facă, nu vor beneficia de ajutorul social, înlocuit cu venitul minim de incluziune.” anunță deputatul PSD de Buzău, Romeo Lungu.

„Sprijinul #social trebuie să ajungă doar la cei care au nevoie, în special la familiile cu mulți copii sau la cei care nu pot munci. Este un proiect de lege pe care l-am #votat astăzi în #Parlament alături de colegii social-democrați.

Cei care refuză un loc de muncă de la AJOFM sau voit nu se califică la locul de muncă, nu vor mai primi niciun leu de la stat!

PSD vizează și majorarea veniturilor pentru persoanele care au reală nevoie de acest #sprijin:

-ajutor de incluziune de la 260/lei adult la 275/ lei adult echivalent
-ajutor pentru vârstnici de la 300 /lei adult echivalent la 400/lei adult echivalent

-actuala alocație pentru familii cu copii-de la 600/lei adult echivalent la 700 lei adult echivalent și pentru venitul total al familiei-de la 400 lei la 500 lei

Au fost deja adoptate normele metodologice pentru aplicarea venitului minim de incluziune, inclusiv cu prevederea privind persoanele apte de muncă.” a mai precizat Romeo Lungu, într-o postare făcută joi pe social media.

 

Urmărește-ne pe Google News