RMN-ul din Spitalul Județean funcționează la capacitate maximă. Peste 200 de pacienți, pe lista de așteptare

De la începutul acestei luni, la Spitalul Județean de Urgență Buzău a intrat în funcțiune noul aparat de Rezonanță Magnetică Nucleară, RMN, sistem care a fost achiziționat de Ministerul Sănătății, în cadrul unui program național. Aproximativ 50 de pacienți au fost investigați deja cu ajutorul noului echipament iar alți 210 se află pe lista de așteptare.

La începutul acestui an, Ministerul Sănătății a achiziționat, printr-un proiect național, nu mai puțin de 34 de sisteme de Rezonanță Magnetică Nucleară, sau RMN. Spitalul Județean de Urgență Buzău este una dintre unitățile medicale care au intrat în posesia unui astfel de sistem performant.

După o perioadă de două luni, în care aparatul a fost montat iar apoi testat temeinic de către specialiști, noul RMN a fost dat în uz în data de 1 iulie și funcționează la capacitate maximă încă din prima zi.

Pentru pacienții care nu beneficiază de asigurare de sănătate, tarifele Pentru investigațiile cu RMN sunt destul de piperate.

„Pentru o astfel de investigație, tarifele sunt aceleași cu cele decontate de Casa de Asigurări de Sănătate: 450 lei pentru investigații normale și 700 de lei pentru investigațiile cu substanțe de contrast, pentru fiecare parte a corpului care este recomandată de medicul specialist”, a declarat Claudiu Damian, managerul Spitalului Județean Buzău.

Cinci medici ai Spitalului Județean Buzău dețin competențe pentru a realiza investigațiile RMN. Rezonanţa magnetică nucleară este o metodă imagistică de înaltă performanţă, neinvazivă şi neiradiantă, care utilizează un câmp magnetic puternic pentru a obţine detalii de finețe a diverselor structuri componente ale corpului uman. Prin RMN pot fi investigate absolut toate organele.