Rezultate parțiale Alegeri Locale 2020. PSD păstrează primăriile municipiilor și orașelor din județul Buzău

PSD se îndreaptă către o victorie categorică în județul Buzău, conform rezultatelor care sosesc din secțiile de votare. Social-democrații păstrează primăriile municipiilor, orașelor și ale celor mai multe comune.

Este deja certitudine câștigarea alegerilor de către Constantin Toma, la Buzău, și Sorin Cârjan, la Râmnicu Sărat. Acesta din urmă a anunțat victoria pe Facebook.

”Victoria de astăzi nu este doar a Alianței PSD-PRO Râmnicu Sărat, nu doar a celor doua partide, ci a tuturor celor care au susținut ADEVĂRUL, a tuturor ramnicenilor”, a scris Sorin Cârjan.

Conform numărătorii paralele efectuate de partide, social-democrații au câștigat primăriile din Blăjani, Racovițeni, Murgești, Mărgăritești, Mihăilești, Florica, Pietroasele, Pârscov, Nehoiu și Pătârlagele.

PSD a mai câștigat la Viperești, Siriu, Gălbinași, Berca, Vernești, la Râmnicelu, la Cătina, Luciu, Largu, Rușețu, Grebănu și Bălăceanu.

La Ziduri, candidatul Pro România a câștigat funcția de primar al comunei. Primăria Lopătari a fost adjudecată de candidatul USR. Liberalii au câștigat la Vadu Pașii, Calvini, Padina și Pardoși, însă au pierdut comuna Puiești, adjudecată de Pro România.