Rezultate Bac 2018. Harta interactivă cu notele

Rezultate Bac 2018. Elevii care au susținut examenul își vor afla notele mâine, 4 iulie. Primele rezultate, înainte de contestații, vor fi afişate pe edu.ro, până în ora 12.00.

Afişarea primelor rezultate bac 2018 pentru cei peste 136.000 de candidați se va face mâine, 4 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen şi pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Tabelele cu note sunt publicate într-o hartă interactivă care poate fi accesată pe bacalaureat.edu.ro.

Notele de la prima sesiune sunt publicate de Ministerul Educației pe mai multe categorii. Pot fi accesate la nivel național, dar și pe județe, respectiv municipiul București. Candidații la Bacalaureat sunt ordonați după nume, dar și după media generală.

Dintre candidaţii înscrişi, 118.856 sunt absolvenţi de liceu din acest an, iar 18.015 provin din promoţiile anterioare.

Ce conţine tabelul cu rezultate la Bac 2018

Pe 4 iulie, rezultatele la Bac vor fi afişate atât cele online, cât şi cele de la avizierul liceelor, sub forma unui tabel. Acesta va conţine numele candidatului, unitatea de învăţământ la care a studiat, din ce promoţie provine, forma învăţământului pe care l-a urmat şi specializarea.

Tabelul continuă apoi cu notele la cele 3 sau 4 probe pe care candidaţii le-au susţinut în perioada 25 – 28 iunie:

– 25 iunie: proba scrisă la Limba si literatura română – (proba Ea)

– 26 iunie: proba scrisă la Limba si literatura maternă – (proba Eb) – pentru candidaţii care au fost la un liceu cu studiu într-o limbă a minorităţilor

– 27 iunie: proba obligatorie a profilului (proba Ec)

– 28 iunie: proba la alegere a profilului şi specializării (proba Ed)

La final, tabelul indică media generală pe care candidatul a obţinut-o în urma susţinerii acestor probe scrise şi menţiunea dacă a trecut sau nu examenul de Bacalaureat.