Revoltă printre rudele tânărului care a murit electrocutat la pescuit, în Brăila

Ionuț Brânzoiu, tânărul care a pierit electrocutat la pescuit, sub ochii tatălui, după ce undița a atins un fir de înaltă tensiune, a fost înmormântat, luni, în cimitirul din Valea Nehoiului. Părinții sunt devastați după pierderea brutală. Vor să dea în judecată proprietarii bălții pentru că nu au montat indicatoare care să anunțe pericolul.

Ionuţ şi-a găsit sfârşitul într-un mod tragic la vârsta la care tinerii visează şi îşi fac planuri pentru viitor. A murit la pescuit, chiar sub privirea neputincioasă a tatălui său. Bărbatul l-a resuscitat cu disperare, în speranța că îl va salva până când aveau să ajungă echipajele de ambulanță.

”Eu l-am resuscitat continuu, așa mi s-a zis. Avea puls. Poate dacă venea ambulanța cu 15 minute mai devreme era altă treabă, avea o șansă în plus”, spune Mihai Brânzoiu, tatăl lui Ionuț.

Tragedia s-a petrecut în zona lacului Blasova, din Insula Mare a Brăilei. Tânărul de 19 ani venise să se relaxeze cu tatăl său şi cu alţi doi prieteni, la baltă, aşa cum se întâmpla deseori, şi nimic nu prevestea nenorocirea ce avea să se întâmple.

La un moment dat, Ionuț a decis să se deplaseze spre un alt canal din zonă însă atunci când a trecut pe sub firele de înaltă tensiune s-a electrocutat. ”Nu știu dacă a atins firele cu undița sau a făcut arc electric. Eu eram mai în spate. Când am venit la el, era căzut pe spate”, spune părintele.

Ionuţ nu a avut nicio şansă de supravieţuire. Victima a intrat în stop cardio-respirator.
De-a lungul timpului, în zona lacului Blasova au avut loc numeroase tragedii. Liniile de înaltă tensiune din zonă sunt un adevărat pericol pentru mulți pescari. Rudele tânărului sunt revoltate pentru că autorităţile nu au montat indicatoare de avertizare.

”Am mers la pescuit de copil. Nu am auzit că te poți curenta cu undița. Nu înțeleg de ce nu era un panou. El era un copil. Dacă vedea că e un pericol, nu era nebun să se ducă”, spune Lucian Brânzoiu, unchiul băiatului.

Pe balta care i-a adus sfârşitul, adolescentul a mers şi anul trecut, tot cu tatăl său. Răpus de durere, bărbatul a postat un mesaj sfâșietor pe Facebook, însoţit de o poză cu fiul lui. ”Acum un an, aceeași locație, Blasova. A fost bine, a fost frumos. Anul ăsta, tot acolo. Numai că s-a terminat totul înainte să înceapă! Dumnezeu să te aibă în pază!”, a scris tatăl.

Tânărul era din localitatea Valea Nehoiului, din Buzău. Întreaga comunitate este acum în doliu. Ionuț terminase anul trecut liceul, iar pescuitul era cea de-a doua mare pasiune a sa, după bucătărie.

Tânărul se pregătea să plece la un restaurant din Brașov, pentru a învăța mai mult și a-și putea deschide și el, în viitor, propriul local, aşa cum visa. Acum, a lăsat în urmă doar multă durere în sufletul părinţilor care au fost nevoiţi să îşi îngroape copilul.