Revin autobuzele cu burduf pe străzile Buzăului. Vor circula pe noi trasee

Trans Bus va mai achiziţiona anul acesta încă 15 autobuze second-hand pentru transportul urban de persoane. A fost alocată o sumă de bani și pentru cumpărarea a nouă autobuze articulate, tot la mâna a doua, care să fie folosite pe traseele din afara oraşului Buzău.

Acestea pot transporta o sută de călători iar cu ajutorul lor aria de acțiune a Trans Bus s-ar putea extinde semnificativ către localități din apropierea municipiului.

”Vom rezolva, astfel, toate traseele aglomerate din afara municipiului Buzău. Mă refer la Săpoca-Mărăcineni, va intra și Vadu Pașii în acest circuit și, bineînțeles, vom încerca, poate până la sfârșitul anului, să extindem liniile de autobuz și spre alte localități. Mă gândesc la Gălbinași, pentru că acolo este unul dintre agenții economici importanți, mă refer la Avicola, partea de abator, care este pe șoseaua spre Brăila, Țintești, Merei, Gherăseni, Cernătești, Vernești, unde sunt solicitări foarte mari din partea oamenilor de acolo, pentru a-i aduce în Buzău la muncă sau copiii să vină la liceele tehnologice sau la școlile profesionale pentru a studia aici”, a declarat primarul Constantin Toma.

Suma suplimentară de 1.850.000 lei a fost alocată societăţii Trans Bus, care va demara procedurile de licitaţie pentru achiziţionarea celor nouă autobuze articulate. Acestea vor fi folosite în special în orele de vârf, pentru a face legătura cu localităţile din jurul Buzăului, care fac parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de transport.