Rețea de canalizare de 16 milioane de euro, la Poșta Câlnău. Lucrările demarează din această săptămână

Edilul comunei Poșta Câlnău, Sorin Munteanu, a anunțat luni demararea lucrărilor la rețeaua de canalizare care va deveni operațională de anul viitor. Potrivit contractului de finanțare sistemul de colectare și tratare a apelor uzate va fi implementat etapizat în toate localitățile din Poșta Câlnău.

„După finalizarea procedurii de licitație, urmeaza semnarea contractului de execuție, urmând ca în decursul acestei săptămâni să începem efectiv lucrările la rețeaua de canalizare din comună, incepând cu satul Suditi.” ne-a declarat edilul comunei Poșta Câlnău, Sorin Munteanu.

Proiectul de înființare a unei rețele de colectare și  tratare a apei uzate menajere din comuna Poșta Câlnău este finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul fiind semnat încă de anul trecut.

Lucrările vor demara în satul Sudiți urmând să continue și în satele Aliceni, Zilișteanca, Poșta Câlnău, Călugăreni, Satul Nou, Coconari și Potârnichești.

După ce rețeaua de canalizare, în lungime de zeci de kilometri, va fi dată în folosință, localitatea va ajunge în topul comunelor dezvoltate din județul Buzău. „În curând toate satele noastre vor avea o infrastructură modernă la fel ca la oraș.Prin implementarea unor proiecte de anvergură vom atrage investiții și mai mari pe viitor. ” a mai spus primarul comunei Poșta Câlnău, Sorin Munteanu.

În urma implementării proiectelor mari de infrastructură, comuna Poșta Câlnăj are șanse mari să devină atractivă pe piața investițiilor, terenurile fiind încă foarte ieftine, iar localitatea foarte aproape de noua autostrada A7, ce va lega Buzăul de Moldova și de capitală.

În ultimii patru ani atragerea de finanțări din fonduri europene și guvernamentale a devenit o prioritate pentru autoritățile locale din comuna Poșta Câlnău.

Cu milioanele de euro de euro accesate prin diverse programe de dezvoltare locală, s-au reabilitat școli și grădinițe, s-a dezvoltat sistemul de alimentare cu apă și s-au asfaltat drumuri sătești iar acum se lucrează la implementarea unei rețele de gaze naturale, ce va deveni operațională încă din această toamnă.