Restricții la Tintești, după ce rata de incidență a depăsit 2 cazuri la mia de locuitori

Autoritățile au impus restricții într-o nouă comună din Buzău, din cauza creșterii numărului de cazuri COVID-19. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a dispus măsuri pentru următoarele 14 zile la Țintești, comună în care rata de incidență a cazurilor a ajuns la 2,22 la mie.

Zece persoane au fost depistate la Tintești, în ultimele 14 zile, cu infecție cu coronavirus, ceea ce a dus la depășirea pragului de două cazuri la o mie de locuitori.

Pentru a limita răspândirea virusului, s-a luat decizia ca, timp de două săptămâni, activitatea în baruri și discoteci, dar și în sălile de jocuri de noroc, să se desfășoare fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă toate persoanele sunt vaccinate.

De asemenea, competițiile sportive în spațiile închise sau deschise sunt permise doar cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum un metru între persoane.

Organizarea de nunți, botezuri, mese festive este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în exterior, sau de maximum 100 de persoane în interior cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Organizarea de conferințe este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică.

Comuna Ţinteşti, aflată la sud de orașl Buzău, are peste 4.500 de locuitori, care pe 26 septembrie 2021 vor merge la referendumul pentru unirea comunei lor cu municipiul reședință de județ.