Restricții de circulatie pe D.N. 10, în urma unei alunecări de teren produse pe raza localității Măgura

#image_title

Autoritățile au impus, vineri, restricții pe DN 10 Buzău – Brașov, în dreptul localității Măgura, după alunecarea de teren din noapte de 1 spre 2 martie, care a afectat și partea carosabilă.

Secția din Buzău a Direcției Regionale Drumuri și Poduri (DRDP) anunță șoferii că în zonă se circulă cu 30 km/h și, în plus, este instituită și o restricție de depășire, măsuri ce vor rămâne în vigoare până la soluționarea problemei.

„Pe DN 10, în localitatea Măgura, din cauza alunecării de teren s-a impus restricție de viteză la 30 km/h și restricție de depășire. Va reamintim, în zonă a avut loc o alunecare de teren în noaptea de 1 spre 2 martie, pe o lungime paralelă cu drumul de aproximativ 50 de metri”, transmite DRDP Buzău.

O echipă de specialiști din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău s-a deplasat pe DN 10, în localitatea Măgura, poziția kilometrică 26+400, unde, pe partea dreaptă a drumului, sensul de mers Buzău-Brașov, în noaptea de 1 martie 2023, s-a produs o alunecare de teren pe o lungime paralela cu drumul de aproximativ 50 de metri, în imediata apropiere a drumului național.

Astfel, s-au luat măsuri pentru ca circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță până la remedierea situației, s-au impus restricții de viteză la 30 km/h și de depășire.

O primă ipoteză a specialiștilor ar fi că alunecarea s-a produs din cauze naturale și a avut loc exact între două lucrări realizate în trecut în zona respectivă.

În perioada imediat următoare, specialiștii din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău vor face o analiză, astfel încât să identifice cele mai bune măsuri ce trebuie impuse în zonă pentru remedierea situației.

Urmărește-ne pe Google News