Rer Sud SA a extins sacul galben in judet

Sacul galben destinat deseurilor reciclabile a ajuns in acest an in zonele rurale ale judetului, in cinci dintre comunele care au contract de servicii de salubrizare cu RER SUD S.A., dar si in municipiul Ramnicu-Sarat.

Astfel, locuitorii din comunele Breaza, Ghergheasa, Merei, Puiesti, Pietroasele, Ulmeni, au fost beneficiarii proiectului de implementare a colectarii selective a deseurilor si implicit a unui pas catre o gestionare civilizata a tot ceea ce in termeni populari denumim gunoi. Peste 24.446 de cetateni ce locuiesc in cele cinci comune au primit informatiile necesare la demararea proiectului, agentii de comunicare ai RER SUD SA fiind prezenti in teren din casa in casa, in fiecare comuna si in fiecare sat aferent comunei.

Sacul galben a batut si la usa a peste 4000 de ramniceni care locuiesc la case inca din luna august, iar acum in luna decembrie am extins colectarea separata a deseurilor si la asociatiile de proprietari, unde peste 7943 de apartamente au fost incluse in proiect. Primele luni de colectare separata a deseurilor reciclabile in municipiul Ramnicu-Sarat ne-au oferit surpriza sa constatam ca disciplina ramnicenilor este una exemplara. Acestia au inteles foarte repede mesajul transmis de echipa de comunicare a RER SUD SA, iar fiecare saptamana care a trecut din august si pana acum a confirmat faptul ca buturuga mica rastoarna carul mare. In sacii galbeni colectati in Ramnicu Sarat se gasesc numai deseuri reciclabile, asa cum este normal sa fie. De altfel si entuziasmul ramnicenilor a fost unul salutar, inca de la primele demersuri de extindere a sacului galben in aceasta localitate mica a judetului Buzau. In ultima saptamana a anului 2018, platformele din Ramnic vor fi dotate cu containere galbene incriptionate cu informatiile specifice destinate depozitarii deseurilor reciclabile.

RER SUD SA va incepe anul 2019 cu actiunea de extindere a sacului galben in orasul Pogoanele, unde peste 4000 de gospodarii vor fi vizitate de echipa de comunicare in vederea desfasurarii activitatii de informare a localnicilor despre modalitatea de colectare a deseurilor reciclabile.

In total peste 70.000 de locuitori din judet colecteaza separat deseurile reciclabile.