RER SUD demarează cea de-a doua campanie de colectare GRATUITĂ a deșeurilor electrice și voluminoase, în perioada 20 noiembrie-23 decembrie

#image_title

 

În perioada 20 noiembrie – 23 decembrie 2023 se va desfășura cea de-a doua campanie din acest an de colectare GRATUITĂ a deșeurilor de echipamente electrice precum și a deșeurilor voluminoase, pentru locuitorii din municipiul Buzău.

Campania de colectare a deșeurilor de echipamente electrice este dedicată și persoanelor juridice, școlilor și altor instituții publice din municipiul Buzău

Colectarea deșeurilor electrice, electronice, electrocasnice și a celor voluminoase se face GRATUIT, direct de la domiciliu, în bază solicitărilor telefonice

În cadrul campaniei buzoienilor li se oferă posibilitatea de colectare a deșeurilor electrice și a celor voluminoase direct de la domiciliu, în baza unei solicitări. Comenzile se vor face la numărul 0374 885 690, de luni până vineri în intervalul orar 7:00-14:00. În urma programării colectării, deșeurile vor trebui scoase în fața porții casei/blocului până în ora 9:00, în ziua de colectare aferentă fiecărei zone.

Pentru persoanele fizice colectarea se va realiza în fiecare zi de sâmbătă, fiecărei zile de colectare îi sunt atribuite anumite zone, conform programului de mai jos:

Pentru a încuraja inițiativa de reciclare, fiecare persoană care va preda deșeuri electrice și electronice de minim 15 kg cumulate va primi un premiu instant, 2 becuri LED (în limita stocului disponibil).

Pentru persoanele juridice, școli și alte instituții publice se vor colecta gratuit doar deșeurile electrice, electronice și electrocasnice, conform aceleași proceduri de predare, respectiv comenzile se vor face la numărul 0374 885 690, iar preluarea acestora se va realiza în cursul săptămânii.

Categoriile de deșeuri voluminoase acceptate:
– obiecte de mobilier (ex. dulapuri, birouri, scaune, mese, paturi, canapele, fotolii, saltele etc.)
– uși din lemn sau din alt material
– tâmplărie geam din lemn sau din alt material
– covoare, linoleum, mochete

Categorii de deșeuri electrice, electronice și electrocasnice acceptate:
Orice obiect/echipament electric și/sau electronic ieșit din uz care funcționa cu ajutorul bateriilor sau pe bază de curent, la priză (ex. frigider, aspirator, telefon, imprimantă, tastatura, laptop, mixer, cuptor cu microunde, mașină de spălat etc.)

Lista completă poate fi accesată pe site-ul www.rersu.ro, Secțiunea UTILE.

Primăria Municipiului Buzău, alături de RER SUD, ECOTIC, și GreenWEEE îndeamnă buzoienii să acționeze responsabil în gestionarea deșeurilor cu regim special și să opteze pentru predarea acestora în mod organizat astfel încât să contribuie la protejarea mediului înconjurător.

Colectarea deșeurilor electrice și electronice, precum și a deșeurilor voluminoase va fi făcută de către RER SUD. Reciclarea deșeurilor de echipamente electrice se va realiza la fabrica GreenWEEE Buzău.

Detalii despre campanie și regulamentul acesteia sunt disponibile pe www.primariabuzau.ro, www.ecotic.ro și www.rersud.ro.