RER SUD a dat startul proiectului Eco Scoala / Eco Gradinita

Ca in fiecare an, RER SUD SA a dat startul proiectului de educatie ecologica a copiilor din gradinite si a elevilor din scolile buzoiene. Sub sloganul “Aplicam ce invatam!In sacul galben colectam!”,  RER SUD SA isi indrepta atentia catre tanara generatie, in speranta ca in acest fel  o pregatim  sa faca un pas inainte catre o societate mai civilizata, decat cea in care traim. Tocmai pentru ca bunele deprinderi le capatam inca din copilarie este important sa insuflam tinerilor respect fata de mediul inconjutor, asigurandu-le toate informatiile de care au nevoie.

Obiectivele acordului de parteneriat pe care il incheiem cu scolile si gradinitele din municipiu sunt cresterea gradului de implicare a elevilor in activitatile de colectare selectiva dedicate deseurilor reciclabile, dar si diminuarea cantitatilor de deseuri menajere generate de unitatile de invatamant. Actiunile de informare si de promovare din cadrul proiectului se vor desfasura in incinta tuturor scolilor inscrise in proiect. Actiunile de colectare selectiva se vor desfasura atat in interiorul scolii, cat si in afara ei prin folosirea sacului galben.

In acest an vor participa alaturi de scolile implicate in proiect in anul trecut si Liceul Alexandru Marghiloman, Liceul Tehnologic Grigore C. Moisil si Liceul Tehnologic Henri Coanda. Prima scoala buzoiana in care RER SUD a demarat activitatile specifice de lansare a proiectului a avut loc la Liceul Tehnologic Henri Coanda la initiativa doamnei profesor Liliana Lazaroiu, coordonatoarea proiectului in prezenta reprezentantilor elevilor din aproape fiecare clasa. De remarcat este faptul ca activitatea de lansare a fost una interactiva in care elevii nu doar au ascultat informatiile transmise, ci au venit in intampinarea concursului cu idei despre modul de desfasurare al proiectului.

Proiectul de colectare selectiva a mobilizat in actiunile pe care le desfasoara in anul scolar 2018-2019, un  numar de peste12.000 de elevi.

Colectarea deseurilor reciclabile depozitate in sacii galbeni se va face saptamanal. Zilele in care se va realiza colectarea vor fi mentionata pentru fiecare scoala participanta in protocolul de colaborare, in functie de programul acestora. Cantitatile predate in fiecare saptamana de la fiecare scoala vor fi trecute intr-un bon de cantar emis pe numele unitatii de invatamant. Cantitatea minima colectata si predata lunar de fiecare scoala pentru acordarea premiilor trebuie sa fie de 1200 kg de deseu amestecat adica, hartie, carton, folie de plastic, pet-uri, doze de aluminiu, conserve de metal, ambalaje tetrapak. Cantitatea minima stransa de fiecare scoala trebuie sa fie respectata in cel putin 5 luni din cele 8 in care se desfasoara activitatea pentru acordarea premiilor pentru fiecare scoala. Colectarea se va face saptamanal, ceea ce inseamna ca intr-o luna se va colecta de 4 ori, rezulta ca in fiecare saptamana un elev trebuie sa aduca 1 kg de deseuri reciclabile. Centralizarea datelor se va face in ultima saptamana din luna mai 2018, pe baza bonurilor de confirmare emise la fiecare cantarire care vor fi corelate cu fisele finale ale scolilor.

Acordarea premiilor se va face in data de  1.06.2019, iar premiile I, II si III se vor acorda pe fiecare scoala, daca aceasta preda lunar cantitatea minima de 1200 kg!

 

Urmărește-ne pe Google News