RER Buzău atrage 8.000 de elevi și preșcolari în proiecte de educație ecologică

Un număr de peste 6.000 de elevi din nouă scoli si licee și peste 2.000 de preșcolari din 14 grădinițe cu program normal și prelungit vor fi implicați în proiectele educațional-civice organizate de societatea de salubritate RER Buzău. Anul acesta, proiectele poartă denumirile „Eco Școala mea!” și, respectiv, „Eco Grădinița mea”.

Mesajul campaniei de educație ecologică din instituțiile de învățământ este: „Aplicăm ce învățăm! În sacul galben selectiv colectam!”

Pentru a-i stimula pe elevi și preșcolari să se implice dar și pe cadrele didactice, participarea la proiect aduce și premii fiecărei școli. Primele trei clase din fiecare școală sau liceu care strâng cantitățile cele mai mari de deșeuri reciclabile primesc premii constând în table magnetice și multifuncționale.

Pentru cei mici din grădinițe, premiile se vor reflecta în funcție de cantitățile colectate în jocuri educative, materiale și panouri didactice, precum și în insigne cu “Prințesa ecologiei” și “Eroul ecologiei”.

Ca element de noutate, față de anii trecuti, în anul acesta școlar RER Buzau s-a adresat și grădinițelor. În acest mod se atinge și o altă categorie de public, acela al familiilor cu copii mici la care sacul galben nu a a ajuns prin intermediul școlilor. Copiii de la grădiniță vor primi pliante care să îi ajute atât pe ei cât și pe părinți să înțeleagă cum trebuie să folosească sacul galben.

A4---Gradinita---30-buc

Altfel spus, cei aproximativ 8.000 de copii implicați în proiect atât din școli și grădinițe reprezintă de fapt 8.000 de familii care se implică în mod activ în proiectul de colectare selectivă. Astfel, prin intermediul copiilor, reprezentanții societății reușesc să transmită mesajul și familiei, prietenilor și să determine mult mai multe persoane să aplice măsurile de colectare selectivă.

„Prin astfel de proiecte de educatie ecologică, ne dorim să introducem în actul educațional elemente esențiale de educație ecologică, să promovăm comportamente corecte față de mediul înconjurător și astfel, pe termen lung să avem generații care vor fi mult mai grijulii cu mediul și mult mai responsabile în modul de gestionare a deșeurilor pe care le generează acasă, la serviciu sau în vacanță. Ideea de a folosi sacul galben dat de la școală acasă, are la bază dorința de a continua mesajul de la școală și acasă, de a acționa corect și acasă și mai mult decât atât de a elimina discrepanța între ceea ce învățăm la școală și ceea ce facem sau ce vedem că familia face acasă. Continuitatea unei atitudini corecte în modul de gestionare a deșeurilor reprezintă cheia succesului pentru a avea pe termen lung un mediu înconjurător curat și sănătos”, a declarat Denisa Hâncu, Specialist în Relatii Publice în cadrul S.C. RER Ecologic Service Buzau S.A.