Razie de amploare pe șoselele din Buzău: zeci de vitezomani, sancționați de polițiști

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic și au reţinut în ultimele 24 de ore, 12 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Polițiștii au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de nerespectarea limitei de viteză. Aparatele radar au înregistrat 60 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 8 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele  90, respectiv 120 de zile.

Alte 4 permise de conducere au mai fost reţinute pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului și pentru neacordarea priorității de trecere.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (22), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (8),  dar şi 20 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 47.000 de lei. Totodată, polițiștii au întocmit un dosar penal unui buzoian de 30 de ani, pentru conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.

 

Urmărește-ne pe Google News