Razie de amploare în municipiul Râmnicu Sărat. Poliția a folosit echipe de scotocire și mascați pentru descurajarea infractorilor

Poliţia municipiului Râmnicu Sărat a organizat zilele trecute o acţiune pentru descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale în perimetrul stradal.

Oamenii legii au luat la pas localurile de alimentaţie publică din municipiu, în perimetrul adiacent zonelor de acţiune fiind instituite şi filtre pentru controlul traficului rutier.

Au fost constituite 9 filtre de blocare şi control al traficului rutier, atât pe arterele de circulaţie spre comunele limitrofe, dar şi în municipiu, unde s-a avut în vedere inclusiv prevenirea şi combaterea abaterilor comise de participanţii la trafic.

S-au constituit şi echipe de scotocire, cărora li s-au alăturat luptători de la serviciul pentru acţiuni speciale, care au acţionat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu
violenţă şi contra patrimoniului.

Poliţiştii au legitimat 105 persoane, dintre care 26 au fost conduse la sediul poliţiei pentru verificări suplimentare, iar în filtrele rutiere au fost controlate 57 de autovehicule.

În timpul acţiunii, a fost constatată o infracţiune la regimul rutier şi au fost aplicate 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.440 de lei.

Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 4 permise şi a fost retras un certificat de înmatriculare.

Un râmnicean, în vârstă de 32 ani, a fost depistat la volanul unui autoturism, cu toate că permisul său, eliberat de autorităţile olandeze, figura ca având emisă alertă Schengen. Bărbatului i-a fost reţinut permisul până la clarificarea situaţiei juridice a documentului.

Un alt şofer râmnicean, de 34 de ani, a fost oprit pentru control în trafic pe o stradă din municipiul Râmnicu Sărat.

Întrucât emana halena alcoolică, acesta a fost testat cu
aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal şi a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Urmărește-ne pe Google News