Proxenet din Brăila, în arest pentru o lună, la Buzău. O mașină de lux și 30 de mii de euro, sub sechestru

Un autoturism de lux și 30 de mii de euro au fost puși sub sechestru, într-un dosar penal în care un bărbat, din Brăila, este acuzat de proxenetism. Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior judecătorii prelungind măsura arestului preventiv, cu 30 de zile.

La data de 25 ianuarie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Buzău, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău, au efectuat o percheziţie domiciliară, în Brăila, la domiciliul unui bărbat, de 32 de ani, bănuit de proxenetism în formă continuată.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 – 2021, ar fi inițiat relații sentimentale, determinând partenerele – patru femei, cu vârste cuprinse între 30 şi 39 de ani, să practice prostituția, pe teritoriul Germaniei şi Austriei.

Acesta ar fi obținut beneficii materiale și financiare de aproximativ 920.000 de lei.

În urma percheziției efectuate, poliţiştii au ridicat înscrisuri, aproximativ 33.000 de euro, telefoane mobile şi alte medii de stocare. Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism de lux.

De asemenea, a fost pus în executare un mandat de aducere, bănuitul fiind prins în trafic în Prahova și condus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, pentru audieri.

În urma probatoriului administrat, în cauză s-a dispus reținerea pentru 24 de ore față de bănuit, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism în formă continuată.

Marți, proxenetul a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței de judecată, în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă.

Față de brăilean a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activități au participat și polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Prahova.