Protest al angajaților TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău, de la ora 10 și până la ora 12

#image_title

Vă informăm că și astăzi, 28.11.2023, continuă protestul angajaților TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău, începand cu ora 10.00 și până la ora 12.00.

În intervalul orar menționat, personalul cu diferite functii din aceasta categorie profesionala (economisti, juristi, ingineri, referent de specialitate, muncitori, magazineri, liftieri, garderobieri, telefonisti etc.) vor întrerupe lucrul și vor ieși în n curtea unității medicale pentru a-și exprima nemulțumirile privind inechitățile și a discriminările salariale din sistemul sanitar față de personalul TESA.

Astăzi, de la ora 11:00, are loc ședința grupului de lucru de la Ministerul Sănătății, a treia rundă, cu participarea Uniunii Naționale a Sindicatelor TESA din Sănătate. Sperăm ca vocea noastră să fie auzită!
Menționăm că revendicările personalului TESA din S.J.U. Buzău sunt:

Adoptarea de urgență a unei soluții de majorare a salariilor de baza personalului contractual nemedical (TESA) din spitalele publice, așa cum s-a identificat si in cazul personalului din cadrul CAS.
– Actualizarea indemnizației de hrană cu salariul minim pe economie aflat în plată;
– Exceptarea spitalelor de la prevederile Legii nr. 296/2023 care determină desființarea unor structuri de specialitate administrative, având drept consecință disfuncționalități ale activității suport actului medical;
Înlaturarea inechităților salariale din sistemul sanitar față de personalul TESA (de ex. cuantumul salariului de bază pentru un absolvent de studii superioare este mai mic decât salariul mediu pe economie).

Compartiment Relații Publice
Adriana Bunilă