Proiectul de reabilitare a șoselei care leagă DN10 de Vulcanii Noroioși, aprobat de Consiliul Județean Buzău

Consiliul Județean Buzău începe din această primăvară reabilitarea totală a drumului care face legătura între DN10 și obiectivul turistic de la Vulcanii Noroioși. În următoarele săptămâni, se va organiza licitația pentru atribuirea lucrărilor.

În ședința de joi a Consiliului Județean Buzău, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului de modernizare a infrastructurii rutiere pe tronsonul de drum județean Sătuc – Policiori – Vulcanii Noroioși. Astfel, prinde contur proiectul de modernizare a șoselei de importanță majoră pentru turismul din județul Buzău.

Proiectul de reabilitare a șoselei care leagă DN10 de Vulcanii Noroioși are o valoare totală estimată de aproximativ 312 milioane de lei. În următoarea perioadă, vor demara procedurile necesare pentru scoaterea la licitație a lucrării.

Tronsonul, lung de 14,5 kilometri, va fi reabilitat cu bani puși la dispoziție de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Potrivit conducerii Consiliului Județean, lucrarea va fi una complexă, având în vedere relieful din zonă.

Pentru județul Buzău, Vulcanii Noroioși reprezintă cel mai important obiectiv turistic. Vulcanii se află la o distanță de aproximativ 35 de kilometri de municipiul Buzău iar mai bine de jumătate din drum se parcurge în condiții optime, pe Drumul Național 10, Buzău – Brașov.

Urmărește-ne pe Google News