10.9 C
Buzău
marți, mai 21, 2024
Acasă Actualitate Procesiune cu Sfântul Epitaf, pe străzile Buzăului. Peste două mii de credincioși...

Procesiune cu Sfântul Epitaf, pe străzile Buzăului. Peste două mii de credincioși au refacut simbolic drumul de la Golgota la mormantul lui Iisus

#image_title

Peste două mii de credincioși de la mai multe biserici din oraș, au plecat, vineri seară, în procesiune pe străzile municipiului Buzău şi au refăcut, simbolic, drumul de la Golgota la mormântul Mântuitorului.

Procesiunea de „Denie a Prohodului” s-a desfăşurat pe traseul, Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, strada Chiristigii, strada Frăsinet, strada Unirii şi  până la Catedrala Arhiepiscopală „Înălţarea Domnului”.

După ce au ascultat în biserică slujba de  Prohod, credincioşii din Buzău au pornit, cu lumânări aprinse în mână, pe străzile oraşului.

Cei peste 4.000 de oameni au fost conduşi de un alai de preoţi, în frunte cu arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Înaltpreasfințitul Ciprian.

Câţiva credincioşi au purtat pe braţe sfântul Epitaf, o pânză sfinţită pe care este reprezentată coborârea de pe cruce a lui Iisus.

Pe durata pelerinajului circulația a fost oprită pe anumite sectoare de drum până când alaiul de credincioși au eliberat șoseaua.

La final, alaiul de credincioși a poposit în curtea Catedralei Arhiepiscopale unde Înaltpreasfințitul Ciprian i-a invitat în Biserică pentru a participa la slujbă.

Sâmbătă noapte, credincioşii sunt aşteptaţi la slujba de înviere, de unde vor pleca acasă cu Lumina Sfântă, care simbolizează trecerea de la întuneric la lumină şi de la moarte la viaţă.