Probleme în trafic, între Buzău și Vrancea, din cauza unei acumulări de apă pe drumul european E85

Ploile din ultimele ore au creat din nou probleme pe E85, la limita dintre județele Buzău și Vrancea. Potrivit poliției, la kilometrul 149 s-a acumulat apă pe carosabil de zece centimetri, pe sensul de mers spre Focșani.

Polițiștii rutieri acționează în zonă pentru prevenirea oricăror evenimente sau accidente grave. Conducătorii auto sunt sfătuiți să conducă prudent, să păstreze o distanță de siguranță în mers față de autovehiculele din față și să respecte regulile de circulație.

Hidrologii au emis o atenționare cod portocaliu valabilă de pentru ziua de astăzi, în intervalul orar 16:10 –22:00.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale și creşteri importante de debite și niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Slănic – bazin superior, Câlnău – bazin superior și mijlociu, județul Buzău.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Câlnău – bazin superior amonte S.H. Costomiru.