Prinde contur rețeaua de gaze dintre Săgeata și Vadu Pașii. Când vor fi racordate cele două localități

#image_title

Două comune învecinate, Vadu Pașii și Săgeata, vor avea de anul viitor cea mai complexă instalație de alimentare cu gaze naturale din județul Buzău, grație unor proiecte complexe de amenajare a infrastructurii. Cele două UAT-uri au câștigat finanțări de peste 20 milioane de euro prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”.

Cel mai important proiect derulat în comun în anul 2024 de cele două localități Vadu Pașii și Săgeata este cel al conectării la rețeua de gaze.“Este o șansă extrordinară pentru comunitatea noastră, pentru planurile de dezvoltare pe termen mediu și lung. Constructorul a promis că va devansa termenul de finalizare și de aceea sperăm ca până la toamnă să avem finalizate branșamentele iar spre finalul anului să avem efectiv gaze” ne-a declarat primarul comunei Vadu Pașii, Gheorghe Firon.

Constructorii care au câștigat licitația pentru realizarea rețelei de gaze din Vadu Pașii au săpat sănțurile și lucrează de zor de câteva zile la montarea conductelor de aducțiune. Ritmul lucrărilor este extrem de bun iar executanții speră ca rețeaua să fie finalizată încă din această toamnă.

Acest proiect derulat în parteneriat, a cooptat și Consiliul Județean Buzău care a aprobat ca magistrala de gaze să fie trasă pe marginea drumului județean 203 K , recent asfaltat în totalitate cu fonduri europene.

Conducta magistrală a companiei Transgaz aflată pe raza comunei Săgeata va asigura conexiunea cu noua rețea ce va furniza gaze naturale către abonații din cele două localități.

Cele două localități au plătit documentația proiectului în cote egale.”Această investiție va fi o gură de oxigen pentru cele două comune întrucât acest proiect va asigura oportunități extraordinare pentru atragerea de investitori dar și un confort la standarde europene cerut deja de săteni.” ne-a declarat Sorin Tănase, primarul comunei Săgeata.

UAT Săgeata se află în etapa organizării licitației urmând să fie desemnat și aici un constructor pentru realizarea rețelei de gaze.

Urmărește-ne pe Google News