Principalele direcții propuse de Asociația „Alexandru Marghiloman”, lansată joi seara la Vila Albatros din Buzău

Irina Vlăduca Marghiloman, nepoata marelui politician Alexandru Marghiloman, a lansat, joi seară, Asociația „Alexandru Marghiloman”, printr-o festivitate găzduită de Vila Albatros. Fundația are avea trei scopuri principale: sprijinirea copiilor aflați în situații de risc, susținerea studenților care urmează cursurile facultății de drept și dezvoltarea creșterii cailor de rasă.

La festivitățile de lansare au fost prezenți primarul Constantin Toma, subprefectul Lucian Foca, generalul Gheorghiță Vlad, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, scriitori, istorici, artiști plastici și avocați.

„Vom acorda sprijin moral, psihologic social și material pentru toți copiii cu probleme dorind să facem aici la Buzău un centru de recuperare pentru copii care după un lung tratament se întorc bolnavi psihic. Avem nevoie de mult sprijin, de multe donații și mă voi ocupa personal de acest capitol care este foarte important. Ne vom ocupa de asemenea de profesia de avocați, vom acorda burse, vom organiza sesiuni pentru studenți și vom face un protocol cu baroul din Buzău. Ultima emblemă a noastră este nobilul Pur Sânge. Dorim să sprijinim creșterea acestor cai în țara noastră și să aducem această nobilă rasă acolo unde era cândva”, a spus Irina Vlăduca Marghiloman.

Nepoata marelui om politic, Alexandru Marghiloman, a anunțat că va reveni în România pentru o lungă perioadă de timp pentru a se ocupa de fundația nou înființată.

„Lansarea acestei fundații va contribui, cu siguranță, la prestigiul Buzăului și ne va ajuta să mai punem o treaptă la ceea ce dorim să facem din acest oraș. Vom, reface acest loc, această grădină și să încercăm să dăm valoarea care a fost făcută de Alexandru Marghiloman. În același timp suntem în proiectare cu grajdurile, cu casa de oaspeți, de anul viitor se va începe finanțarea și sper să aducem 5-6 cai Pur Sânge aici pentru bucuria copiilor. Sper că astfel domeniul Marghiloman va deveni unul dintre cele mai atractive locuri din România și împreună să facem treabă bună”, a spus primarul Constantin Toma.

Seara s-a încheiat cu un recital susținut de Dora Gaitanovici urmat de un dineu la care au luat parte toți invitații.