Primul pacient cu boala Lyme, la Buzău, provocată de mușcătura de căpușă

Au apărut căpușele și, odată cu ele, primul caz de boala Lyme în Buzău, afecțiune declanșată de mușcătura acestor insecte. Pacientul este un bărbat din judetul Buzău, iar boala a fost deja confirmată în urma analizelor de laborator. Specialiștii atrag atenția că sezonul căpușelor este abia la început, iar cei care urmează să iasă la iarbă verde trebuie să fie foarte atenți la aceste insecte.

Sezonul căpușelor are un debut agresiv în acest an, în judetul Buzău. Peste 20 de persoane s-au prezentat în ultimele zile la medic după ce au fost înțepați de insecte.

Deși, statistic, numărul cazurilor înregistrate la această perioadă este mai mic decât cel înregistrat în aceeași lună a anului trecut, acum medicii au confirmat deja și primul pacient cu boală Lyme.

Este vorba despre un bărbat dintr-o comună din judetul Buzău. Pacientul a primit tratamentul adecvat, iar boala nu a prezentat complicații, bărbatul fiind acum externat și își continuă îngrijirile la domiciliu.

Chiar și așa, specialiștii atrag atenția că sezonul căpușelor este abia la început, iar cei care urmează să iasă la iarbă verde trebuie să fie foarte atenți la aceste insecte. Cel mai important este însă, că, în cazul unei înțepături, oamenii să se prezinte la medic.

Boala Lyme este supranumită și “boala cu 1000 de fețe”, din pricina faptului că simptomele ei sunt foarte asemănătoare altor boli.