Primele gospodării din Potârnichești, racordate la rețeaua de gaze naturale. Mii de branșamente, programate la Poșta Câlnău, din această vară

Constructorii care au câștigat licitația pentru realizarea rețelei de gaze din Poșta Câlnău lucrează în mare viteză la săparea șanțurilor și la montarea conductelor de aducțiune. Deja o parte din gospodăriile din Potârnichești au contoarele montate la poartă însă lucrărule sunt în plin progres și pe alte tronsoane ale rețelei care se construiește în satele din Poșta Câlnău.

Ritmul lucrărilor este extrem de bun iar executanții speră ca rețeaua să fie finalizată parțial încă din această vară.

„Sperăm ca încă de la vară o mare parte din gospodării să fie deja branșate la rețeaua de gaze. Ne dorim să aducem rapis confortul și toate satele noastre și sunt convins că se va întâmpla în scurt timp ” ne-a declarat edilul Sorin Munteanu.

Rețeaua de gaze din localitate va dispune de un sistem ultramodern, dotat cu fibră optică, ce va monitoriza în timp real conductele amplasate în subteran precum și debitele de transport.

La finalul lucrărilor progonzate pentru toamna acestui an, locuitorii localităților Poșta Câlnău, Potârnichești, Coconari, Zilișteanca, Aliceni și Sudiți vor fi conectați la cea mai modernă rețea de gaze din județul Buzău.