Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, vrea un PSD ”fără Dragnea”. Iată mesajul postat de edil pe Facebook

Curg mesajele anti-Dragnea din partea social-democraților buzoieni. La scurt timp după ce liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, l-a criticat aspru pe Dragnea, spunând că este un om orbit de putere, orgolii şi spaime imaginare, mai mulți parlamentari și aleși locali au avut reacții la fel de vehemente. Într-un mesaj postat pe Facebook, primarul Buzăului îl acuză pe Dragnea că și-a confiscat țara.

”Fără Dragnea…” este titlul postării prin care primarul Buzăului, Constantin Toma, președinte al organizației municipale a PSD Buzău, îl felicită pe liderul Marcel Ciolacu pentru decizia de a se alătura contestatarilor lui Liviu Dragnea.
”Nu cred că vreodată după 1990 a fost vreun om care să aibă atâția oameni împotriva sa, inclusiv din propria echipă.
Liviu Dragnea și-a confiscat propriul partid și prin faptul că PSD-ul a câștigat alegerile, a confiscat și țara!
Îi felicit pe Marcel Ciolacu și pe ceilalți colegi din conducere care au demarat acțiunea de schimbare a acestui lider ce nu-și înțelege rostul! Țara și fiecare român au nevoie de altceva!”, a scris primarul Buzăului pe Facebook.

Reacții au venit și din partea unor parlamentari PSD de Buzău. Senatorul Lucian Romașcanu spune că Liviu Dragnea trebuie să facă un pas în spate. Fostul ministru al Culturii în cabinetul Tudose a declarat, miercuri, că susţine poziţia preşedintelui PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu.

”Sper ca cei care sunt destinatarii acestei scrisori să înțeleagă că demersul nu este unul personal sau ghidat cu forțe care nu au legătură cu nația noastră, căci am tot auzit refrenul acesta și de multe ori nu este adevărat, și să înțeleagă că este mai bine câteodată, pentru binele general, să faci un lucru care aparent ți se pare nepotrivit sau prematur. Eu cred că vineri va prima înțelepciunea conducerii și vom porni într-o nouă etapă a Partidului Social Democrat”, a spus senatorul Lucian Romaşcanu.

Senatorul buzoian a mai spus că, în cee ace îl privește, a simţit o lipsă de comunicare cu liderul partidului Liviu Dragnea.

Și deputatul Dănuț Păle spune că este o problemă în PSD-ul condus de Liviu Dragnea. ”Au crescut pensiile, au crescut salariile, s-au luat o mulțime de decizii bune, dar totuși o bună parte din societate e nemulțumită de PSD. E nevoie de a se discuta despre DNA, despre legile justiției, dar nu așa, prin decizii luate doar de câțiva. Liviu Dragnea a devenit prea autoritar, ia decizii de unul singur în partid”, a declarat Dănuț Păle, deputat PSD Buzău.

Trei lideri ai PSD – Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu – semnează, în numele unui comitet de iniţiativă, o scrisoare prin care solicită demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD şi de la conducerea Camerei Deputaţilor, pe lângă alte 18 solicitări. Cei trei propun ca Vorica Dăncilă să rămână preşedinte-interimar.