Primăria Săgeata cere finanțare prin PNRR pentru instalarea de panouri fotovoltaice la Școala din satul Bordușani

Primăria comunei Săgeata a aprobat depunerea unei cererii de finantare prin PNRR pentru reabilitarea Școlii din satul Bordușani, în vederea montării unor panouri fotovoltaice. Demersul a fost inițiat pentru reducerea facturii la energia electrică și creșterea eficienței energetice.

Prin intermediul investitiei se urmărește reducerea cheltuielilor cu energia electrică pentru această unitate de învățământ.

“Sistemul de producere locala a energiei electrice cu panouri fotovoltaice va reduce cheltuielile cu energia electrică și totodată va conduce la reducerea amprentei de carbon. Energia produsă și nefolosită va fi preluată în rețea la un cost care ne va scădea din factura de cheltuieli. Prin implementarea aceste investiții în energie regenerabilă și facilitati ecologice vom oferi un exemplu pentru toți membrii comunității și totodată vom dobândi și o reputație de inovație și creativitate în tot județul .” a precizat edilul localității Sorin Tănase.

Cheltuielile legate de acest proiect sunt estimate la 138.000 euro fără TVA, respectiv 679.332,60 lei, sumă calculată în conformitate cu formula de calcul din ghidul specific apelului de proiecte inclus în PNRR.

Clădirea Scolii din satul Bordușani, are un singur corp fiind construită în anul 1935 și consolidată în anul 2000, încălzirea fiind făcută în prezent cu lemne.

 

Urmărește-ne pe Google News