Primăria Buzău scapă de acuzațiile de fraudă cu fonduri europene. DNA Ploiești:”faptele nu există în materialitatea lor”

Primăria Buzău va relua plățile către firma Strabag, după ce  procurorii DNA au clasat dosarul privind suspiciunea de fraudă cu fonduri europene. Astfel, lucrările la cel mai mare proiect de infrastructură din municipiul Buzău nu vor suferi întârzieri, după ce plățile către firma executantă vor fi deblocate.

Anunțul a fost făcut de către primarul Constantin Toma, în cadrul unei conferințe de presă.

Procurorii DNA au efectuat cercetări cu privire la proiectul european pentru reabilitarea a trei bulevarde din Buzău, Unirii, Transilvaniei și Industriilor. Anchetatorii au transmis, joi, soluția de clasare către Primăria municipiului Buzău.

Sesizarea care a stat la baza anchetei, derulată mai întâi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, apoi de către DNA Ploiești, arăta că ”autoritatea publică locală, în cadrul proiectului menționat, ar fi emis o autorizație de construire pentru modernizarea străzii Transilvaniei fără să fi obținut toate avizele necesare, mai exact, un aviz eliberat de Inspectoratul Județean de Poliție Buzău-Serviciul Poliției Rutiere”.

Această autorizație nelegală ar fi ajutat Primăria Buzău să acceseze fonduri europene în valoare de 88.000.000 lei, ”prezentând în vederea obținerii acestora, documente nereale”.

Din anchetă a rezultat că Primăria Buzău a obținut, începând cu 2021, patru avize de la Poliția Rutieră, dintre care trei, pozitive și unul negativ. Cel referitor la strada Transilvaniei a fost eliberat în decembrie 2021 de Biroul Poliției Rutiere.

Ca urmare a acestor constatări, procurorul de caz a dispus clasarea cauzei, ”întrucât faptele nu există în materialitatea lor”. Soluția a fost comunicată joi seară Primăriei municipiului Buzău dar și Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

În aceste condiții, plățile către firma executantă, Strabag, vor fi deblocate, iar lucrările vor merge înainte.

Urmărește-ne pe Google News