Primăria Buzău dă subvenții și în această iarnă pentru încălzirea locuințelor racordate la RAM

La loc comanda în privința scumpirii facturii la căldură, în municipiul Buzau. Primarul orașului a anunțat că va face tot posibilul ca energia termică să fie subvenționată și în această iarnă, dacă nu total, măcar în parte. Edilul Buzaului precizase anterior că nu va aloca nici un leu pentru subvenționarea energiei termice către abonații racordați la sistemul centralizat.

În urmă cu o lună, edilul municipiului Buzau, Constantin Toma, a declarat că Primăria nu va mai acorda niciun leu pentru subvenționarea gigacaloriei și că va propune majorarea tarifului gigacaloriei de la 230 la 500 de lei.

Marți, edilul a revenit cu o altă informație pe aceeași temă, potrivit căreia până la finalul acestei luni va găsi soluții pentru ca, la iarnă, facturile la căldură să fie la un nivel acceptabil.

Acordarea subvenției la căldură și în aceasta iarnă ar fi posibilă prin contractarea unui credit bancar. Primarul Constantin Toma a anunțat că lucrurile vor fi clarificate până la finalul lunii octombrie.

Edilul-șef atrage atenția buzoienilor racordaţi la sistemul centralizat de încălzire că acordarea subvenției la căldură nu va mai fi posibilă decât până în anul 2020, o normă europeană urmând să interzică ajutoarele de stat pentru încălzirea locuințelor.