VIDEO Primăria Buzău a recepționat un centru intermodal cu sistem park-and-ride. Investiția se ridică la 3,6 milioane de euro

Unul dintre proiectele pentru dezvoltarea orașului Buzău, a fost amenajat de Primăria Buzău pe locul actualului poligon auto de pe Calea Eroilor. Aici a fost construită o stație intermodală de transport.

Luni, 27 mai 2024, a avut loc recepția parțială a obiectivului întins pe o suprafaţă de două hectare.

Conceptul ”Park and Ride” presupune lăsarea mașinii proprii în parcare și continuarea drumului prin oraș, cu mijloacele de transport în comun sau cu bicicleta electrică.

Centrul intermodal mai are o zonă de informare privind programul mijloacelor de transport, birouri administrative, o zonă de luat masa şi una pentru bagaje. În exterior a fost amenajată o altă zonă de aşteptare, staţii de încărcare pentru autobuzele electrice şi parcări pentru cetăţenii din afara municipiului.

Din centru intermodal de transport integrat, călătorii vor putea folosi autobuze electrice de transport în comun ce le vor înlocui treptat pe cele de tip diesel.

Călătorii beneficiază de sisteme ticketing, bike-sharing cu 15 rastele, dintre care 5 cu încărcare pentru bicicletele electrice, acces liber la Internet, grupuri sanitare şi alte dotări specifice.

Centrul Intermodal de Transport al Municipiului Buzău ar putea beneficia și de o haltă a CFR-ului, unde vor putea coborî şi cei care călătoresc cu trenul şi care vor avea posibilitatea să aleagă cu ce mijloc de transport să străbată oraşul. „Încurajăm foarte mult transportul în comun în oraș.Crăm toate condiții inclusiv modalități dd mobilitate alternative și ne gândim la biciclete. Sprăm ca prin această investiție să reducem amprenta de carbon pentru un mediu mai sănătos în orașul nostru” a declarat Constantin Toma.

Terminalul amenajat vizavi de patinoarul municipal, pe Calea Eroilor, dispune de o sală de aşteptare pentru călători dotată cu panouri informative, automate pentru tichete de călătorie, toalete, televizor de diagonală mare.

Investiția din cadrul acestuinproiect s-a ridicat la 3,6 milioane de euro, proiectul fiind finanțat cu fonduri europene.