Primăria Buzău a încheiat un protocol cu CNAIR pentru realizarea unui un inel de ocolire al orașului

CNAIR finanțează la Buzău realizarea a patru șosele de centură care vor trece pe lângă autostrada A7, ce va lega Capitala de Moldova și pe lângă viitorul drum expres Buzău – Brăila. Protocolul de colaborare a fost parafat marți de către primarul Constantin Toma și directorul CNAIR Cristian Ovidiu Cătălin Pistol. La eveniment au fost prezenți ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu și președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu.

Potrivit protocolului de colaborare, Buzăul va avea asemenea capitalei un inel de ocolire al orașului cu patru șosele de centură, dintre care trei vor fi interioare și una exterioară.

O porţiune de aproximativ trei kilometri din viitorul inel de ocolire ar trebui amenajată pe vechiul drum de pe digul râului Buzău, dintre podurile Mărăcineni şi Vadu Paşii. O ată porţiune, care va avea aproximativ doi kilometri lungime, ar putea să fie construită între podul Vadu Paşii şi intersecţia cu drumul naţional 2B, Buzău – Brăila.

Șoseaua de centură a municipiului Buzău funcţionează în prezent doar pe tronsonul dinspre comuna Mărăcineni către sud, până la intersecţia cu DN2 E85 pe o lungime de 6,5 kilometri, având rolul de a prelua traficul greu de tranzit între regiunea Moldovei şi Capitală.

După punerea în practică a acestor investiții, Buzăul va deveni al doilea oraș din țară, după București, care va beneficia de un sistem de drumuri concentrice Orbital, care va asigura o fluiditate rutieră fără probleme.

Urmărește-ne pe Google News