Președintele PNL Buzău, deputat Cristinel Romanescu: ,,PSD se joacă cu focul”

Liberalii, prin vocea președintelui PNL Buzău, deputatul Cristinel Romanescu condamnă faptul că alianța PSD-ALDE-UDMR dă dovadă de lipsă de diplomație în a gestiona problema justiției.

În legătură cu un amendament ce a fost depus de către parlamentarii liberali în adoptarea unor importante modificări la legile Justiției, demitarul buzoian menționează că opoziția a primit proiectul de lege pentru a-l studia doar cu o oră înainte de votul în plen. Romanescu califică acest lucru drept fără precedent.

,,PNL condamnă încă o dată modul brutal și complet lipsit de diplomație prin care alianța PSD-ALDE-UDMR încearcă să îngenuncheze justiția, blocând total dezbaterea în Parlament. Puterea, în mod discreționar, nu dă nicio șansă dialogului cu Opoziția, în adoptarea acestor importante modificări la legile Justiției. Este inadmisibil ca in 2018 o națiune să fie redusă la tăcere de maniera aceasta. Niciun amendament al nostru nu a avut șanse de supraviețuire în fața comisiei speciale a Parlamentului, coordonată îndeaproape, foarte minuțios și vigilent de domnul Florin Iordache. Totul s-a desfășurat cu foarte mare rapiditate, sub impulsul unei strategii puse la cale de actuala putere. Strategia pe repede înainte! După ce în comisia lui Iordache,  discuțiile pe marginea amendamentelor depuse de liberali au fost sistate din start, iar mașina de vot PSD-ALDE-UDMR a funcționat fără greșeală, modificările la legile Justiție au ajuns în plenul Camerei Deputaților.

Opoziția a primit proiectul de lege pentru a-l studia doar cu o oră înainte de votul în plen. Este ceva fără precedent! Asta este democrația pe care ne-o oferă PSD-ALDE, marca proprie!  Suntem puși în fața faptului împlinit și nu ni se oferă nicio posibilitate să reacționăm. Acest tip de comportament denota o teama organica fata de repercusiunile unei justitii independente. De aceea, se reacționează instinctual, fără prea multă judecată. Oricine e „altfel” reprezinta un potential dusman. De la cel mai mic la cel mai mare nivel.  Asa ca, au decis să-l scoată din cărți pana si pe Presedintele Iohannis în numirea și revocarea din funcție a șefilor Parchetelor.

Un control politic al justiției ar însemna salvarea domnului Dragnea și domnului Tăriceanu și drum liber pentru controlul unei țări întregi. Ce nu s-a putut realiza „peste noapte” prin Ordonanța 13, iata ca se poate împlini prin forțarea democrației parlamentare. Dar toate aceste acțiuni de sabotaj venite din partea PSD-ALDE vor avea efect de boomerang, c-asa e in tenis. Există o puternică mișcare de rezistență în societatea românească, care va reacționa foarte dur. Ramane de vazut cat de rezilienti suntem ca natiune si cum alegem sa construim viitorul copiilor noștri”, a menționat deputatul Cristinel Romanescu.