Presa din Australia, interesată de trecerea de pietoni 3D din Buzău

Trecerea de pietoni 3D realizată în fața Liceului de Arte „Margareta Sterian” intră în atenția presei international. Potrivit viceprimarului Ionuț Apostu, un jurnalist de la ABC News Australia și-a manifestat interesul de a realiza un material despre proiectul realizat de în colaborare cu Primăria Buzău.

„După ce a fost realizată această trecere de pietoni, în luna noiembrie, am postat mai multe imagini pe Facebook și pe contul meu de Instagram. Ele au fost apoi preluate de cei de la revista Descoperă. Ulterior, jurnalista Aneeta Bhole de la televiziunea ABC NEWS Australia i-a contactat pe cei de la Descoperă, întrebându-i dacă poate folosi imaginile pentru un material mai amplu. Ziariștii români i-au spus că poate lua legătura cu mine pentru că fotografiile sunt ale mele. Am vorbit cu jurnalista australiană și i-am lăsat un mesaj cu toate datele”, a declarat viceprimarul Ionuț Apostu.

Elevii Liceului de Artă conduși de profesorul Ana Maria Bogleș și directorul Mioara Sângeorzan, alături de angajații Urbis au refăcut marcajul singurei treceri de pietoni 3D din România.

Aceasta este proiectată în așa fel încât șoferii să aibă impresia că dungile albe plutesc, lucru care le va spori atenția, obligându-i să oprească pentru a da prioritate pietonilor. O astfel de trecere de pietoni poate fi realizată doar pe străzile cu sens unic și asta pentru că iluzia optică se creează doar dacă o privești dintr-un anumit unghi, calculat cu atenție de proiectanți.