Preotul și dascălul din Ulmeni, implicați în accidentul de la Merei. Dumnezeu a avut grijă de ei, au zis martorii

Dumnezeu i-a salvat de la moarte. Asta și-au zis martorii unui grav accident rutier produs aseară, în Joia Mare a Paștelui, pe drumul dintre Ploiești și Buzău, după ce au aflat că printre cei implicați s-au aflat un preot și fratele lui, dascăl, care mergeau la Biserică. Deși coliziunea dintre autoturisme a fost una violentă, evenimentul s-a soldat cu rănirea ușoară a două persoane.

Accidentul s-a produs pe DN 1B după Popasul Merei, la intersecţia cu drumul judeţean spre Dealul Viei. Un bărbat de 40 de ani care circula cu o autoutilitară pe direcţia Mizil către Buzău s-a angajat în depăşirea unui autoturism condus în acelaşi sens de un vasluian de 26 de ani, pe care l-a acroşat şi apoi l-a proiectat pe sensul opus de mers.

Acesta a intrat în coliziune cu un Opel Astra care se deplasa dinspre Buzău. În urma accidentului, a rezultat rănirea a două persoane din cele două autoturisme, care au fost transportate la spital, precum şi avarierea celor trei vehicule.

În autoturismul care se deplasa dinspre Buzău se afla preotul din Ulmeni și fratele său, dascăl în aceeași parohie. Cei doi circulau pe DN 1B si se îndreptau spre biserică, acolo unde urmau să oficieze Denia celor 12 Evanghelii. La un moment dat, mașina lor a fost izbită de autoturismul de Vaslui care fusese acroșat, la rându-i, de o dubă.

Ambele mașini au ieșit în afara părții carosabile, însă, din fericire, toți pasagerii au scăpat cu răni ușoare. ”La cât de grav a fost accidentul, a avut grijă Dumnezeu de ei în ziua asta mare”, a exclamat un martor care l-a recunoscut pe preotul din Ulmeni.

În cauză s-a intocmit dosar penal, iar politistii continuă cercetarile. Începand cu ora 20.45 s-a reluat traficul pe ambele sensuri de mers, în zona producerii accidentului.