Preot buzoian de 82 de ani, răpus de coronavirus. Avea și alte boli grave

Autoritățile din Buzău au raportat mai puține îmbolnăviri cu coronavirus, în weekend, dar și un nou deces. Este vorba despre un preot în vârstă de 82 de ani, internat la Spitalul Județean de Urgență Buzău cu probleme respiratorii.

Numele preotului Cristișor Manea figurează în dreptul celui de-al 103-lea deces cauzat de infecția cu SARS-CoV-2, înregistrat în județul Buzău pe data de 3 octombrie 2020.

După ce a fost confirmat cu SARS-CoV-2, preotul Manea a fost internat în Secția Boli Infecțioase, iar ulterior, la Secția ATI, unde a și decedat. Potrivit DSP Buzău, pacientul suferea de hipertrofie benignă de prostată și de neoplasm la colon, operat.

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a postat pe site, duminică, un comunicat de presă prin care anunță moartea părintelui Cristișor Manea, ”cunoscut profesor și director al Seminarului Teologic Ortodox Chesarie Episcopul și slujitor la Parohia Broșteni din municipiul Buzău”.

Slujba de prohodire a părintelui Manea Cristișor va avea loc marți, 6 octombrie, ora 11:00, în condiții speciale, în fața bisericii noi a Parohiei Broșteni, cu hramul „Schimbarea la Față a Domnului”. Va fi înmormântat lângă vechea biserică parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, în care a slujit timp de aproape patru decenii.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județ au fost confirmate 12 de cazuri noi de COVID-19, trei pacienți fiind diagnosticați într-un laborator privat de analize, iar un pacient, într-o unitate sanitară din alt județ. Cei 12 pacienți nou confirmați au vârste cuprinse între 21 și 69 de ani.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 2.874, 2.539 persoane fiind declarate vindecate și externate.

De asemenea, 265 de persoane se află în carantină, iar 125 de persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese COVID-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 103.