Pregătiri pentru ediția 2019 a târgului Drăgaica, unul dintre cele mai vechi bâlciuri din zona Munteniei

Revitalizat în urmă cu doi ani, sub denumirea „Iarmafest”, târgul Drăgaica a devenit deja un festival regional sinonim cu distracția. Regulamentul de organizare a ediției din acest an a târgului de vară de la Buzău se află, în aceste zile, în dezbatere publică.

Pregătirile pentru ediția 2019 a târgului Drăgaica, unul dintre cele mai vechi bâlciuri din țară, au început. Târgul de vară din Buzău va avea loc în perioada 8 – 25 iunie și va funcționa zilnic între orele 10:00 – 24:00.

Primăria Buzău dorește ca ediția din acest an a Drăgăicii să păstreze tradiția ultimilor doi ani, iar târgul de vară să devină un festival etno-cultural, care, prin prezenta meşterilor populari, să reînvie tradiţia târgului de meşteșugari.

De asemenea, și în acest an, pe scena festivalulului vor urca nume mari ale muzicii românești, lista artiștilor și a trupelor invitate fiind încă în lucru. Târgul „Drăgaica” se organizează în actuala locație, aflata la ieșirea din municipiul Buzău către Urziceni, încă din anul 1971.

Municipalitatea buzoiană a inițiat déjà un proiect de hotărâre, cu caracter normativ, privind târgul de vară „Drăgaica” 2019, care, mai înainte de a fi aprobat în ședința Consiliului Local Municipal din luna mai, a fost supus dezbaterii publice.

Urmărește-ne pe Google News