Prefectul de Buzău, Silviu Iordache, demis prin Hotărâre de Guvern

Guvernul a demis, joi, toți prefecții și subprefecții USR-PLUS, potrivit unor surse guvernamentale, citate de hotnews.ro. USR-PLUS avea 14 prefecți și 28 de subprefecți, printre ei aflndu-se și prefectul Buzăului Silviu Iordache.

Silviu Iordache a declarat că până în prezent nu a fost informat și nici nu a primit niciun document oficial despre revocarea din funcție, precizând insă că decizia e ca și luată.

” Am aflat din presa națională despre această revocare. Au fost citate surse guvernamentale de catre mai multe publicații, care spun că a fost emisă deja o Hotărâre de Guvern ce urmează să apară în Monitorul Oficial. Sunt pregătit deja să eliberez biroul, iar mâine voi organiza o conferință de presă.” a precizat prefectul Silviu Iordache.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Silviu Iordache, a fost investit în funcție, pe data de 1 aprilie în cadrul unei ceremonii desfăsurată în cadrul unui sistem de videoconferință.

Antreprenor de succes la Buzău, Silviu Iordache a fost propus ca prefect de formațiunea lui Dacian Cioloș, PLUS, căreia i-a revenit funcția conform protocolului alianței de guvernare.