Prefectul Buzăului, Silviu Iordache, imunizat vineri, cu serul de la AstraZeneca:”Îi îndemn pe buzoieni să aibă încredere în beneficiile imunizării!”

Prefectul de Buzău, Silviu Iordache, s-a imunizat vineri dimineață, cu serul de la AstraZeneca, la Centrul de Vaccinare de pe Bulevardul N. Bălcescu.

La scurt timp după i-a fost inoculată prima de doză de vaccin, prefectul Buzăului a declarat că realizarea unei campanii de vaccinare de succes, este esențială pentru eradicarea acestui virus mortal.

„Alăturați-vă și luați măsuri cu privire la această problemă pentru ca putem să punem capăt
acestei pandemii. Îi îndemn pe buzoieni, îndemn operatorii economici, să aibă încredere în beneficiile
imunizării și să meargă în număr cât mai mare la centrele de vaccinare.”
a declarat prefectul Silviu Iordache.

Noul reprezentant al Guvernului în teritoriu, Silviu Iordache, a fost propus de PLUS, formațiune căreia i-a revenit funcția conform protocolului alianței de guvernare.

În urma cu o săptămâna Comitetul National de Coordonare a Activităților privind vaccinarea
împotriva SARS-CoV-2 a dispus măsuri pentru asigurarea vaccinării angajaților operatorilor economici cu vaccinul de la AstraZeneca.

Astfel angajații companiilor pot solicita vaccinarea, direct la locul de muncă.

Pentru a facilita acest proces, operatorul economic poate organiza o acțiune de vaccinare în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Buzău, într-un spațiu propriu, fără programare prealabilă.

În cazul în care operatorii economici nu dispun de personal medico-sanitar, ei pot solicita tot de la DSP,
mobilizarea de echipe de vaccinare mobile, care sunt disponibile în centrele de vaccinare cu serul de la AstraZeneca.

„Instituția Prefectului din Județul Buzău reamintește pe această cale cetățenilor că vaccinarea Covid-19 în România este gratuită, este sigură, este voluntară și este armonizată cu strategia Comisiei Europene.” se precizaează într-un comunicat al Prefecturii Buzău.

Aprovizionarea cu doze de vaccin, se va realiza direct la centrele de imunizare, fixe sau mobile, de pe raza județului Buzău.