Poliţiștii intensifică acțiunile de control care vizează respectarea măsurilor anti-COVID-19

Creșterea alarmantă a numărului de persoane infectate cu SARS-CoV-2, din ultima săptămână, i-a determinat pe responsabilii Ministerului Afacerilor Interne să ordone tot mai multe controalele în zonele aglomearate din localități.

Astfel, în acest weekend, sute de polițiști și jandarmi buzoieni au descins în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară.

Oamenii legii au constatat că buzoienii respectă din ce în ce mai puțin regulile de distanțare fizică. Totodată, nici responsabilii centrelor comerciale sau piețelor nu se preocupă în privința resectării măsurilor de protecție sanitară, atât de către angajați, cât și de către clienți.

A plouat cu amenzi. În total, 129 de sancțiuni contravenționale au fost acordate. Dintre acestea, 70 de amenzi, în valoare totală de 4700 de lei, au fost acordate pentru nepurtarea măștii de protecție.

De asemenea, au fost verificate peste 80 de mijloace transport în comun. Și aici, dacă șoferii purtau masca regulamentar, au fos depstați călători care purtau masca de protecție doar pe gură, iar alții o purtau doar ca simplu accesoriu în zona bărbiei. Cei care au încălcat legea au fost sanționați de către polițiști.