VIDEO Poliţiştii din Glodeanu Sărat au donat o tonă de legume pentru pacienții de la Spitalul din Smeeni

Spitalul de boli cronice Smeeni a primit sub formă de donație, o tonă de legume de sezon care urmează să fie conservate. Produsele au achiziționate din banii lor de către polițiștii de la postul din Glodeanu Sărat.

Darurile de toamnă pentru pacienții spitalului din Smeeni au fost pregătite, din banii lor, de poliţiştii de la Postul de poliţie Glodeanu Sărat. Este vorba despre Anton Radu, Camelia Buzatu, Valentin Ioniţă şi Laura Neacşu.

Prin implicare comună, au achiziţionat o tonă de castraveţi, gogonele, varză, conopidă, gogoşari, ardei, toate numai bune de conservat, pentru sănătate aleasă. Legumele au fost donate sâmbătă Spitalului de boli cronice Smeeni, urmând a fi puse la murat de angajații cantinei.

”Activitatea poliţiştilor vine ca un pansament de empatie către toţi pacienţii care sunt internaţi în unitatea medicală sau care vor avea nevoie de îngrijiri de specialitate în această iarnă, dar şi ca un gest de solidaritate faţă de medici şi personalul spitalului, oameni printre oameni, care depun constant toate eforturile pentru pacienţii lor”, transmite biroul de presă al IPJ Buzău.

Spitalul de boli cronice Smeeni a fost înființat în 1959, are în acest moment profil de afecțiuni cornice și tratează pacienți din zonă și județele învecinate.

Compartimentul de recuperare medicală, cu zece paturi de spitalizare continuă și de zi, diagnostichează și tratează pacienți cu afecțiuni ce necesită proceduri de recuperare medicală, afecțiuni reumatismale, postoperator, sechele post Covid-19.

Secția de medicină internă are o o capacitate de 25 de paturi spitalizare continuă și de zi pentru ameliorarea simpotmelor, medicină fizică și recuperare prin fizioterapie și kinetoterapie.

Compartimentul pentru îngijiri paliative are în structură cinci paturi, echipa de îngrijire fiind compusă din medic, asistent social, kinetoterapeut, psiholog și preot.