Polițiști în civil, trimiși de sărbători să stea cu ochii pe buzunarele cetățenilor

Peste 200 de poliţişti buzoieni se vor afla pe stradă, în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Unii dintre ei vor fi în civil, pentru a-i prinde mai ușor în flagrant pe hoții de buzunare care profită de aglomerația din piețe și centre comerciale.

În perioada sărbătorilor de iarnă, efectivele de poliţişti care vor fi în stradă vor fi suplimentate. Alături de poliţiştii în uniformă, vor fi prezente şi efective în civil, ofiţeri și subofițeri de la Investigaţii Criminale şi Investigarea Fraudelor.

Ei vor merge în zonele aglomerate și vor acționa pentru evitarea furturilor din buzunare ori de pe rafturile magazinelor.

În forfota cumpărăturilor, traficul rutier în cele două municipii, Buzău si Rm. Sărat, se anunță unul infernal. Polițiștii le recomandă cetățenilor să evite pe cât posibil deplasarea cu mașina în zonele aglomerate.

Totodată, oamenii legii vor continua controalele la sediul societăților care comercializează articole pirotehnice, dar și în piețe, acolo unde există indivizi care vând petarde pe sub mână.

Măsurile speciale vor fi menţinute pe toată perioada Sărbătorilor de Iarnă, până pe 3 ianuarie, anul viitor.