Podul metalic de la Mărăcineni se va închide imediat după sărbătoarea Paștelui

Autoritățile au luat decizia de a închide podul metalic de la Mărăcineni după sărbători pentru a se evita aglomeraţia din această perioadă.  Lucrările vor demara începând cu data de 12 aprilie.

Documentaţia de închidere a podului a fost transmisă luni la Bucureşti, la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru obţinerea autorizaţiei.

Firma care se va ocupa de reabilitarea acestui pod a primit, recent, avizul necesar de la Ministerul Transporturilor, iar în cursul acestei săptămâni se va stabili calendarul lucrărilor la pod.

Pentru a se evita blocajele în trafic și pentru fluidizarea acestuia, din această săptămână vor fi montate cinci semafoare, la ambele capete ale podului şi pe Bulevardul Unirii, în zona celor două mall-uri. Totodată, se doreşte şi facilitarea accesului pe pod dinspre Drumul Județean 203K, pentru a le înlesni navetiştilor din Mărăcineni şi Săpoca intrarea în municipiul Buzău.

Lucrările de reabilitare la podul de la Mărăcineni, care vor dura aproape patru luni, constituie o provocare pentru Poliţia Rutieră. Agenţii vor fi nevoiţi să asigure fluenţa traficului în acestă zonă extrem de importantă şi intens circulată, ce face legătura între Moldova şi Capitală.

În ultima perioadă, spre disperarea șoferilor, au apărut numeroase gropi în carosabil pe podul metalic de la Mărăcineni, cel construit în 1932. Pe toată perioada desfăşurării lucrărilor de reabilitare a construcției metalice, celălalt pod va prelua întreg traficul rutier.