Pistol, calibru 9 mm, descoperit la Raimondo, interlopul râmnicean anchetat pentru infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani

Trei percheziţii domiciliare au avut loc pe raza municipiului Râmnicu Sărat, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani. În urma descinderii, au fost ridicate documente și înscrisuri care atestă activitatea infracțională, telefoane mobile şi alte bunuri, precum și un pistol de calibrul 9 mm, deţinut ilegal.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2015, râmniceanul Raimondo Dumitrache, în vârstă de 30 de ani, din cartierul Zidari, ar fi efectuat operațiuni economice în țară și pe teritoriul altor state din Uniunea Europeană, ce priveau comercializarea de autovehicule de lux „second hand”, iar prin sustragerea de la plata obligațiilor către bugetul consolidat al statului, ar fi obținut aproximativ 750.000 de lei.

De asemenea, în perioada 2012 – 2017, persoana bănuită ar fi utilizat sumele de bani pentru achiziţionarea a cinci imobile şi două terenuri agricole, pe raza localităţilor Râmnicu Sărat, București și Constanța.

Opt mandate de aducere au fost puse în aplicare, iar în urma audierilor a fost dispusă măsura reținerii față de o persoană, sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

De asemenea a fost dispusă continuarea urmăririi penale față de alte trei persoane cu vârste de 55, 51 și 26 de ani, toate din municipiul Râmnicu Sărat, pentru complicitate la spălare de bani.

Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, pentru documentarea întregii activități infracționale.