Petrică Lucian Foca, fost comandant al Diviziei Getica, este noul subprefect al Buzăului

Generalul Petrică-Lucian Foca este noul subprefect al judeţului Buzău. Decizia a fost luată joi printr-o hotărâre a Cabinetului Dăncilă, generalul Foca înlocuindu-l în funcție pe Sorin Gheorghe.

Petrică Lucian Foca a ocupat de-a lungul carierei funcţii de mare demnitate militară şi este deţinător al unei pensii aferente de general.

Generalul în rezervă cu trei stele Lucian Foca a deţinut, după pensionare, funcţia de consilier pe probleme militare al ex-premierului Mihai Tudose, funcţie din care a fost eliberat după demisia acestuia din urmă.

Fostul comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica” Petrică Lucian Foca a deţinut funcţia de consilier pe probleme de apărare în timpul mandatului fostului premier Mihai Tudose. Lucian Foca s-a născut pe 24 august 1960, în Sinaia.

Este absolvent al Liceului Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc şi al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Între 1988-1990, a urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, Facultatea de Arme Întrunite, pe care a absolvit-o ca şef de promoţie. În perioada 2000-2004 a fost comandant al Detaşamentului şi Batalionului de Informaţii Militare, iar între anii 2010-2014, comandant al Brigăzii de Informaţii Militare „Mareşal Alexandru Averescu”.

Din 2014 s-a mutat cu serviciul la Buzău, acolo unde a condus, vreme de 3 ani, Divizia 2 Infanterie „Getica”. La jumătatea lunii mai 2017, generalul a părăsit funcţia de comandant al Diviziei 2 Infanteria „Getica” mare unitate ce îşi are cartierul general la Buzău. La vremea respectivă, el fusese promovat în funcţia superioară, aceea de comandant al Comandamentului Forţelor Întrunite.