Peste 400 de sportivi din întrega lume, la Campionatul Mondial de Rachetomodele de la Buzău

Municipiul Buzău va organiza în perioada 2-8 octombrie 2021, Campionatul Mondial de Rachetomodele, competiţie care va aduce în municipiu peste 400 de sportivi din întreaga lume.

Conferinta de deschidere a evenimentului sportiv, va avea loc sâmbătă, 2 octombrie, de la ora 12:00, pe câmpul de la Spătaru.

La deschiderea Campionatului Internațional de Rachetomodele, vor participa și reprezentanți ai Federației Aeronautică Internațională dar și cosmonatulul Dumitru Prunariu.

Locația competiției este la Spătaru, la jumătatea distanței dintre Spătaru și Gomoiești.

Buzăul a ajuns un oraș cu tradiție n organizarea evenimentelor de o asemenea amploare, după ce în vara anului 2019, munivipalitatea a organizat Campionatul European de Rachetomodelism, la care au participat peste 300 de sportivi din 19 țări.

„Primăria Municipiului Buzău a fost nominalizată, încă din 2019, ca organizator al Campionatului Mondial de Rachetomodele ediția 2021, alături de Federația Română de Modelism, sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, competiție ce se va desfășura în perioada 2-8 octombrie 2021.Țările care vor participa la această competiție sportivă internațională, alături de România, sunt Germania, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Italia, Bulgaria, Lituania, Letonia, Olanda, Polonia, Ucraina, Slovacia, Serbia, Spania, Belarus și Uzbekistan. Deschiderea oficială a competiției va avea loc sâmbătă, 2 octombrie, la ora 12:00 și va fi marcată de demonstrații aeriene organizate în parteneriat cu Armata Română și va avea ca invitați pe domnul Dumitru Prunariu și reperezentanți ai FAI (Federația Aeronautică Internațională) și Romanian Space Agency. Având în vedere situația actuală pandemică, din păcate nu se vor mai putea organiza evenimente ample, cu spectatori, însă buzoienii vor putea urmări întreaga competiție online pe paginile social media
https://www.facebook.com/Buzau.Net
și
https://www.facebook.com/primariamunicipiuluibuzau/

Federaţia Română de Modelism ( FRMd) este singura structură sportivă de interes naţional din România înfiinţată cu avizul expres al Ministerului Tineretului şi Sportului care este autorizată să organizeze, coordoneze şi să controleze toate activităţile sportive de modelism şi anume aeromodelismul, navomodelismul, automodelismul şi rachetomodelismul, aşa cum sunt prevăzute şi descrise în regulamentele federaţiilor internaţionale.” a comunicat Primăria Municipiului Buzău.