Pompierii buzoieni au acționat toată noaptea pentru localizarea și stingerea unui incendiu în zona Berca

Pompierii buzoieni s-au luptat câteva ore cu un incendiu de vegetație izbucnit pe dealurile de la Berca. Suprafața cuprinsă de flăcări depășește zece hectare. Incendiul nu pune în pericol nici un obiectiv, cel mai apropiat fiind un saivan de oi către care s-a oprit extinderea.

UPDATE Primul apel a venit în jurul orei 18.30. La locul respectiv s-a deplasat o echipă a SVSU Berca, pentru a constata exact situația. La scurt timp, în zona numită Moara cu Vânt au ajuns de la ISU Buzău o autospecială de primă intervenție și comandă și o autospecială transport personal cu 15 pompieri.

Ardea vegetație uscată înaltă – mărăciniș și lăstăriș, iar frontul de flacără se întindea pe 2-3 kilometri. ISU Buzău a suplimentat apoi efectivele de pompieri, numărul acestora fiind de peste 40, la care s-au mai alăturat oamenii de la SVSU Berca și SPSU OMV Petrom.

Pentru coordonarea și conducerea intervenției, la fața locului, s-a deplasat și inspectorul șef ISU Buzău, colonel Viorel Găvăneanu.

Flăcările puteau fi observate de la câțiva kilomeri distanță iar vântul a îngreunat misiuneapompierilor . Peste 40 de pompieri buzoieni acționează pentru localizarea și stingerea incendiului.

Arde vegetație uscata înaltă, mărăcinis și lăstăriș, frontul de flacără întinzându-se pe aproximativ 2-3 km.

”În sprijinul nostru acționează SVSU Berca și SPSU OMV Petrom, iar pentru conducerea și coordonarea intervenției la fața locului s-a deplasat inspectorul șef al ISU Buzău. Personalul ISU a fost alarmat în vederea suplimentarii forțelor la nevoie”, se arată într-un comunicat al ISU Buzău.

Pentru moment nu sunt puse în pericol zone forestiere, sonde, comunități sau alte construcții. Condițiile meteo și zona greu accesibilă îngreunează intervenția, în zona de ardere ajungându-se doar pe jos.