Peste 25.000 de lei a obținut un pușcăriaș din Pogoanele după ce a înșelat mai mulți brăileni prin metoda ”accidentul”

În timp ce se afla în spatele gratiilor, un buzoian și-a clădit o adevărată afacere din specularea naivității oamenilor. Prin metoda ”accidentul”, a păcălit cinci persoane pe care le-a determinat să plătească sume foarte mari. Șarlatanul are 31 de ani, se numește George Iulian Dragu și este din Pogoanele. Procurorii brăileni au dispus acum trimiterea în judecată a acestuia.

În timp ce se afla în penitenciarul Slobozia, buzoianul își suna victimele de pe diverse telefoane mobile pretinzând a fi fiu, ginere sau nepot al acestora, că a fost implicat într-un accident și că are nevoie de bani. Își schimba apoi vocea și se dădea drept avocat, solicitându-le victimelor bani pentru a le scăpa ruda de răspunderea penală.

George Iulian Dragu a reușit să păcălească cinci brăileni care i-au trimis sume între 4.500 și 11.000 de lei prin Western Union sume care au fost ridicate de cunoscuți de ai săi și cheltuite pentru alimente și țigări pentru cel aflat în penitenciar. Când polițiștii au intrat pe fir și au chemat la audieri rudele bărbatului acesta s-a autodenunțat și a povestit anchetatorilor cu lux de amănunte cum decurgea toată treaba.

“Am sunat întâmplător pe mai multe telefoane fixe din reţeaua Romtelecom, folosind prefix de Brăila şi am încercat să înşel persoanele apelate. Când eu comiteam astfel de fapte, mă închideam singur în grupul sanitar pentru a nu fi auzit de către ceilalţi deţinuţi, fiind pregătit din timp cu cele necesare săvârşirii faptelor. În final, sumele de bani erau cheltuite de diferite persoane necunoscute de mine şi de soţia mea, în folosul meu, pe pachete cu alimente, ţigări, etc. “, a declarat inculpatul citat de Obiectiv Vocea Brăilei.

Fostul deţinut a decis să se autodenunţe la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, după ce a aflat că rudele sale sunt audiate de poliţişti. Procurorii brăileni au finalizat cercetările în acest caz şi au dispus acum trimiterea în judecată a acestuia.