Peste 100 de șoferi amendați, în urma unei razii de amploare, pe DN2E85

Peste 100 de șoferi au fost sancționați în ultimele 24 de ore, în urma unei acțiuni de amploare derulate de poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău. În urma a neregulilor constatate au fodt aplicate amenzi contravenţionale, în valoare de peste 47.000 de lei.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 44 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 6 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile.

Cea mai mare viteză – 106 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui tânăr de 24 de ani, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în localitatea Spătaru.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă(14) şi pentru alte abateri în trafic(21).

Poliţiştii au reţinut alte 11 permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar și pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au mai sancţionat şi 16 pietoni care şi-au pus viaţa în pericol prin modul în care au ales să traverseze.

Tot în cadrul acțiunii derulate la Buzău, poliţiştii au întocmit trei dosare penale care au vizat conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.