Pescarii din Buzău mai au de așteptat până să-și arunce undițele în Dunăre

Din poartă în poartă. Așa sunt plimbați unii amatori de pescuit sportiv care și-au propus să își încerce undițele pe malul Dunării. La Buzău, la biroul care eliberează permisul de pescuit nu lucrează nimeni. Nici filiala regională a Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură Muntenia nu poate elibera permise, din simplul motiv că stocul tipărit a fost deja epuizat, iar un alt stoc nu a fost livrat.

Buzoianul Helios Tăciuleț este un pescar impatimit de mic copil, iar pasiunea l-a impins sa caute noi provocari. Asa s-a indragostit de Dunare, unde și-a incearcat unditele de multe ori. Anul acesta nu a mai avut insa noroc. A mers la biroul Agenției Naţionale de Pescuit şi Acvacultură de la Buzau, pentru a obtine un permis care îi permite să pescuiască gratuit pe Dunăre, dar s-a lovit de usi inchise.

Și astăzi, bărbatul a făcut cale-ntoarsă de la usa inchisa a biroului Agentiei si nimeni n-a putut să-i dea vreo informație. Anul trecut, pescarul buzoian obtinuse permisul ANPA foarte usor, de la acelasi birou, doar pe baza unei copii a actului de identitate.

Contacțați de reporteri, reprezentanții Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură au precizat că punctul de lucru de la Buzău este inchis temporar deoarece persoana care se ocupa de eliberarea permiselor de pescuit a ieșit la pensie. Mai mult, Agentia nu poate elibera permise, pe moment, din simplul motiv că stocul tipărit a fost deja epuizat iar un alt stoc nu s-a livrat. In acest conditii, buzoianul nu poate pescui pe Dunăre, oricat si-ar dori. In caz contrar, el risca sa fie acuzat de braconaj si amendat de oamenii legii.

Agenţia Naţionala de Pescuit şi Acvacultură a emis și un comunicat prin care menționează că pescarii sportivi pot desfășura activități de pescuit recreativ pe Dunăre și brațele sale, Marea Neagră și habitatele piscicole naturale, în baza permiselor de pescuit emise și eliberate de institutie pentru anul 2017. ANPA a recurs la această variantă, deoarece al doilea lot de permise de pescuit recreativ pentru anul 2018, va fi disponibil dupa procedura de achiziție publică, care se află în derulare.