Persoane pretențioase la cină? Iată ce trebuie să faci pentru a avea o seară reușită

Tocmai ce te-ai gândit să găzduiești o seară cu șeful tău, cunoștințe greu de mulțumit sau pur și simplu prieteni pretențioși? Ei bine, sună a o adevărată provocare. Acest lucru s-ar putea să-ți dea câteva bătăi de cap având în vedere că nu știi cum să procedezi, pentru ca totul să iasă perfect iar această seară să se încheie în favoarea ta. O cină gustoasă, un vin aromat, câteva glume, discuții amicale și într-un final, poate un dans? Ei bine sună perfect, recreativ și entuziasmant. 

Însă e de ajuns? Nu chiar. Trebuie doar să iei în considerare anumite aspecte esențiale pe baza cărora musafirii se vor simți bine primiți, în largul lor și satisfăcuți.

Iată care sunt pașii când vine vorba de organizarea unei cine la tine acasă cu persoane pretențioase

 

 

  • Planifică meniul într-un mod strategic

 

 

Dacă ești un adevărat pasionat al domeniului culinar, atunci acum poți să-ți valorifici din plin talentele. Alege o rețetă complexă, chiar sofisticată. Musafirii cu siguranță vor fi încântați, și vor aprecia faptul că ai depus un efort pentru a-i impresiona. În schimb, dacă nu ești un foarte mare cunoscător, nu pune foarte multă presiune asupra ta, deoarece e posibil să dai greș. Realizează un fel de mâncare simplu, pe care l-ai mai gătit înainte și asupra căruia ești sigur. Poți să pregătești desertul cu câteva zile în avans pentru a te scuti de minute în plus petrecute în bucătărie. 

 

  • Pune la dispoziția invitaților multe variante de băuturi

 

După cum deja știi, orice fel de mâncare poate fi asociat cu un vin, așa că probabil ai vrea ca acesta să nu lipsească dintr-o seară atât de specială. Vezi aici care sunt vinurile care se potrivesc fiecărui fel culinar. Pentru alegeri inspirate, ia în considerare preferințele fiecărui invitat și pregătește-te cu băuturi variate. Pentru a crea o impresie bună, alege unele de înaltă calitate, renumite. Poți opta și pentru niște bere, cidru sau cocktailuri. În orice caz, nu va fi îndeajuns un singur fel de băutură. Dacă cineva întreabă ce poate să aducă, zi băutură deoarece va veni cu cea care este pe placul lui.

 

  • Creează o atmosferă plăcută. 

 

Pentru a crea un cadru potrivit pentru cină, ai nevoie doar de câteva elemente de efect. Servirea mesei reprezintă până la urmă, momentul principal al serii așa că trebuie acorzi o mare atenție design-ului, deoarece astfel vei reuși să creezi starea și impresia dorite. Poți așeza câteva flori proaspete pe masă. Nu uita de paharele speciale pentru fiecare tip de băutură, bolurile atrăgătoare cu gustări și alimente diverse, platouri care ies în evidență prin structură. În orice caz trebuie să dai dovadă de mult bun gust și rafinament alegând produse premium, sofisticate. Cei de la sensodays.ro îți pun la dispoziție exact ceea ce ai nevoie pentru a-i impresiona pe musafiri.

În același timp te poți ajuta de câteva lumânări ambientale pe care le vei așeza de-a lungul peretelui și de lămpile cu lumină caldă pentru o atmosferă relaxantă. Iar nu în ultimul rând, muzica! Alege un playlist corespunzător, nimic exagerat care nu este pe placul invitaților. În rest trebuie să te ocupi de gătit și cu toate acestea vei reuși să-ți îndeplinești rolul de gazdă perfectă.

În concluzie, dacă musafirii tăi sunt cam pretențioși atunci trebuie să te pregătești destul de temeinic, să depui puțin efort, să-ți dai interesul în alegerea meniului, a băuturilor, în decorarea mesei și a încăperii, iar astfel totul poate decurge chiar mai bine decât te-ai fi așteptat. 

Sursa: unsplah.com